Springcast b.v.

Een first mover advantage voor Springcast

Naast het betalen van belasting zijn er nog een aantal zekerheden in het leven. Dat je als ondernemer ergens in je carrière flink bedrogen wordt is wat mij betreft nog zo’n zekerheid. Toen Nico mij belde had hij net zo’n zekerheidje achter de rug....

Een first mover advantage voor Springcast

Ruim een half jaar eerder was Nico samen met een ontwikkelaar begonnen met de bouw van een podcasting platform. Toen ze na een half jaar alle afspraken wilden formaliseren bij de notaris trok de ontwikkelaar zich terug. Hij had er geen zin meer in. Natuurlijk wilde Nico het gemaakte platform dan wel overnemen tegen kostprijs maar dat was geen optie. De ontwikkelaar gaf namelijk aan dat hij het platform alleen online wilde plaatsen…


Nico had op dat moment twee keuzes: hij kon op de handdoek in de ring gooien, of hij kon ervoor kiezen om er nog harder voor te gaan. Natuurlijk koos hij voor het laatste. Toen Nico mij belde was het duidelijk dat er snel gehandeld moest worden: een platform dat in ruim een half jaar opgezet was moest nu binnen twee weken opnieuw gemaakt én gelanceerd worden. Anders zou de reeds ingeplande pers aandacht allemaal voor niets zijn.

“Zonder verraad is het bijna geen echte ‘founder story’. En ook de Springcast story kent een verraad-verhaal. En uit dat “verraad”, haalde ik uiteindelijk waardevolle learnings…”


Met hard werken en nachten doorhalen hebben we binnen twee weken een eerste versie van het podcast platform weten te lanceren. Deze eerste versie zorgde ervoor dat alle ingeplande media aandacht gewoon door kon gaan en Springcast eerder dan de concurrent gelanceerd kon worden.


Door de media aandacht en de hoeveelheid gebruikers die dat opleverde is er een gezonde business case ontstaan die interessant gebleken is voor meerdere investeerders. Hierdoor is Springcast inmiddels actief in heel Europa.

Alles begint bij contact: let's do this!

Als ondernemer weet je dat je actie moet ondernemen om iets te starten. Het formulier hiernaast invullen is één van die acties. Vul je gegevens in zodat we aan de slag kunnen gaan met de uitwerking van jouw idee.

Contact opnemen kost niets en is 100% vrijblijvend.
    Je gegevens worden uitsluitend gebruikt om een afspraak te maken. Lees er meer over in onze privacy policy.