Naar kennisbank

Koppeling ActiveCampaign met Pipedrive

Gebruik je zowel ActiveCampaign als Pipedrive? Koppel beide systemen dan aan elkaar om de data voor je te laten werken. Beter inzicht in je klanten én sneller communicatie.

Haalt jouw bedrijf voornamelijk leads en verkopen online binnen? Grote kans dat je dan gebruik maakt van een CRM of zelfs een complete online marketing suite. Het mooie is dan ook dat alle systemen die je gebruikt goed met elkaar kunnen communiceren zodat ieder pakket kan doen waar het goed in is.

ActiveCampaign Pipedrive api koppeling

ActiveCampaign

ActiveCampaign is één van de belangrijkste marketing tools op de markt. ActiveCampaign verzorgd e-mail marketing, marketing automation en een CRM pakket voor het MKB.

Voordelen ActiveCampaign

Van oorsprong is ActiveCampaign een e-mail marketing pakket en dit is om die reden dan ook hetgeen waar het pakket de meeste waarde toe kan voegen. Zaken als e-mails op basis van workflows en automations versturen is ActiveCampaign het geschikte pakket voor.

Nadelen ActiveCampaign

Doordat ActiveCampaign voornamelijk gericht is op de marketing kant presteert het iets minder goed op de management en CRM functionaliteiten. Zo is het niet mogelijk om uitgebreide management rapporten op te maken en is het beheren en segmenteren van contactpersonen ook minimaal te noemen.

Pipedrive

Pipedrive is van origine een online CRM pakket en is gericht op het beheren van contactgegevens van organisaties en contactpersonen. Pipedrive is minder gericht op marketing en meer op verkopen, leads en deals.

Voordelen Pipedrive

Met Pipedrive kan je geavanceerde management rapportages maken. Zo kan je bijvoorbeeld gemakkelijk inzien welke producten het meest verkocht worden en wie van je medewerkers de meeste deals closed.

Nadelen Pipedrive

Pipedrive schiet soms tekort op het marketingvlak. E-mails sturen met behulp van bepaalde triggers is beperkt en ook is het niet mogelijk om workflows te gebruiken voor het versturen van marketing e-mails.

ActiveCampaign Pipedrive softwarekoppeling op maat

Om gebruik te maken van de sterke punten van zowel ActiveCampaign als Pipedrive kan je beide pakketten aan elkaar koppelen. Met zo’n koppeling kan je dan in ActiveCampaign geavanceerde e-mail triggers en workflows inrichten terwijl je in Pipedrive alle management informatie beschikbaar hebt voor exports en rapportages.

Er zijn verschillende manieren om deze koppeling te maken. Zo kan je bijvoorbeeld Zapier of IFTT gebruiken. Ook bieden beide pakketten een eigen integratie aan. Helaas zijn de functies van de standaard koppeling erg minimaal en deze zijn vaak ook one-way.

Services van derden zoals Zapier zijn vaak in verhouding duur. Je wordt gekoppeld aan een maandabonnement en moet vervolgens zelf de gehele koppeling maken met hun software. Zeker bij complexe koppelingen niet altijd even gemakkelijk.

Onlangs heb ik een project verzorgd waarbij ik een ActiveCampaign en Pipedrive koppeling geactiveerd heb. Door deze Pipedrive koppeling lopen de deals in de pipeline van zowel ActiveCampaign als Pipedrive gelijk. Met deze integratie werd het mogelijk om vanuit ActiveCampaign herinneringen te sturen per e-mail aan deals die voor een bepaalde periode in een stage blijven staan. Hier kan dan ook een workflow aan gekoppeld worden welke automatisch afgebroken werd zodra de betreffende klant een actie ondernomen had.

Met deze koppeling werd het versturen van herinneringse-mails geautomatiseerd. Het koste dus geen extra tijd van de commerciële medewerkers en het versturen van de e-mails resulteerde in een hoger percentage succesvol gesloten deals.

Ben je op zoek naar informatie over een integratie van Pipedrive en ActiveCampaign? Door gebruik te maken van de REST API in combinatie met webhooks van zowel ActiveCampaign als Pipedrive kunnen vrijwel alle acties en data ingezet worden.

Meer gerelateerde items

Alles begint bij contact: let's do this!

Als ondernemer weet je dat je actie moet ondernemen om iets te starten. Het formulier hiernaast invullen is één van die acties. Vul je gegevens in zodat we aan de slag kunnen gaan met de uitwerking van jouw idee.

Contact opnemen kost niets en is 100% vrijblijvend.
    Je gegevens worden uitsluitend gebruikt om een afspraak te maken. Lees er meer over in onze privacy policy.